Äänipiirit

ja

tapahtumat

Hyvinvointia kesään äänenkäytön ja rentoutushoitojen merkeissä, hermostolle hengitellen.

Tarkemmat kuvaukset, kellonajat, hinnat sekä ilmoittautumistiedot kesän tapahtumille löytyvät täältä viimeistään tiistaina 28.5 – poikkeathan uudelleen, kiitos!

Kurssit ja tapahtumat:

5.5 klo 17-20 Joogaa ja säveliä kevätillassa, Frantsila Hämeenkyrö https://fb.me/e/4m1Z0l5AK


22.5 klo 16 Hoitava ääni – Äänipiiri yhteydelle MHAW (Mental Health Art Week) SoriFest, Osviitta Tampere. Maksuton, ei erillistä ilmoittautumista.


29.6 Alkuja aroille äänille – laulamisen ja äänenkäytön perusteita pienryhmässä, Äänihuone

9.7 Hengitys ja Hoitava ääni, Äänihuone

10.8 Avoimet ovet ja maksuttomat näytetunnit, Äänihuone


17.8 Alkuja aroille äänille – laulamisen ja äänenkäytön perusteita pienryhmässä, Äänihuone

19.8 Täydenkuun äänipiiri, Äänihuone


31.8 Akupisteet ja Qigong – itsehoidollisia menetelmiä syyskesään, Äänihuone

4.9 klo 18-19:15 Hoitavan äänen ilta, Keijunpuoti Hämeenkyrö

22.9 Syyspäiväntasaus – tasapainoa taitteeseen, Shen Garden (Tapahtumakuvaus tulossa!)

🌿 KesäTarjoukset: 🌿

Hengitysohjaus ja laulutunnit 3 x 45min 120€
Shiatsu ja rentoutushoidot: 75min 69€

Tarjoushinnat voimassa 15.5 – 31.8, poislukien viikot 29, 30 ja 31.

Voit halutessasi ostaa tarjoushintaisen kesäpaketin jo olemassa olevan tuntipakettisi lisäksi.

Tulossa:
Äänihoitaja. Laaja äänenkäytön koulutus ammatillisiin tarpeisiin ja/tai henkilökohtaiseen transformaatioon! Lue lisää alempaa.

“Kiitos Nelli <3 tämä oli aivan mahtava kokemus, pajan jälkeen keho oli jo täysin unohtanut stressin, ylivireys laski tehokkaasti ja miellyttävästi. Äänen käyttäminen, rummun rytmi, liike yhdistettynä hengitykseen, turvallisessa ilmapiirissä rentoutuminen, nämä kaikki yhdistettynä sinun lämpimään ja varmaan ohjaukseen loivat mielestäni todella nerokkaan yhdistelmän vagushermoa stimuloimaan ja siten rauhoittamaan sympaattista hermostoa. Monissa muissa menetelmissä itselle on tullut levoton, ärtynyt tai pitkästynyt olo ja mieli on lähtenyt vaeltelemaan, mutta Vocal yin palautumispajan kokonaisuus toi mut lempeään läsnäoloon pakottamatta, kuin huomaamatta <3” Lisää kokemuksia ja asiakkaiden jättämiä palautteita fb-sivulta Soi hyvin.

Kesäkurssit, pienryhmät ja tarjoukset:

Hengitys ja Hoitava ääni:
Palautumista ja rentoutumista syvähengityksen ja hoitavan äänen äärellä. Työskentelyn suunta on kohti omaa ydintä ja tasapainoa. Piirissä toteutetut hengitys- ja ääniharjoitukset tukevat kuitenkin hermosto- ja värähtelytasolla myös ikiaikaista yhteyttä toisiin. Osallistuminen ei edellytä minkäänlaista laulukokemusta tai -rohkeutta: tutustumme äänenkäytön hoitaviin ja palauttaviin vaikutuksiin mm. lempeästi hyräillen ja kaikki harjoitukset tehdään yhdessä, kukin itselleen sopivalla tavalla. Sopii oman äänen hyvinvointivaikutuksiin tutustuville sekä heille, jotka haluavat rohkaistua käyttämään ääntä esimerkiksi osana hoitotyötä.

* Huom!
Tulossa:
Äänihoitaja. Laaja äänenkäytön koulutus ammatillisiin tarpeisiin ja/tai henkilökohtaiseen transformaatioon! Lisätietoa alempana.

Alkuja aroille äänille
Laulaminen kiinnostaa, mutta innostukseen sekoittuu häiritsevää arastelua, jopa häpeää? Hengitys on muuttunut pinnalliseksi ja äänenkäyttö tuntuu kiristävän kurkkua?
Ei hätää! Tällä lempeällä tiiviskurssilla löydät sekä rohkeutta että konkreettisia apukeinoja äänesi vapauttamiseen. Pienryhmän kannustava ilmapiiri on turvallinen tila kokeilla ja kuulostella uutta.
Ryhmän toimintatapa on keskusteleva ja tutkiva. Kaikki harjoitukset tehdään yhdessä ja jokaisella on lupa osallistua niihin juuri sellaisella otteella kuin kulloisenakin hetkenä mukavalta tuntuu.

Reilumpi äänenkäyttö tuo iloa arkeen ja on usein hyödyksi myös työelämän tarpeissa. Syvähengitys ja kehoon palaaminen tukee tutkitusti parasympaattisen hermoston toimintaa ja näin ollen auttaa meitä stressinhallinnassa ja palautumisessa. Kun tätä kaikkea voi vielä toteuttaa luovasti musiikin ja laulutekstien parissa sekä muiden seurassa, on yksi lempilajeistasi luultavasti löytynyt! Sopii ihan aloittelijoille sekä heille, joilla mahdollisesta kuoro- tai laulutaustasta on vierähtänyt jo tovi.

10.8 Avoimet ovet ja maksuttomat näytetunnit, Äänihuone

19.8 Täydenkuun äänipiiri, Äänihuone

31.8 Akupisteet ja Qigong – itsehoidollisia menetelmiä syyskesään ja lähestyvään syksyyn, Äänihuone

4.9 klo 18-19:15 Hoitavan äänen ilta, Keijunpuoti Hämeenkyrö

22.9 Syyspäiväntasaus – tasapainoa taitteeseen, Shen Garden
(tapahtumakuvaus tulossa!)

Tulossa uusi koulutus!
🌿 Äänihoitaja 🌿

Laaja äänenkäytön koulutus ammatillisiin tarpeisiin ja/tai henkilökohtaiseen transformaatioon!
Lepo- ja ääntöhengityksen teoriaa, perusteita ja harjoituksia sekä äänianatoimiaa ja -fysiologiaa sisältävä koulutus. Improvisaatiota, vapaata laulua, hoitavaa ääntä ja äänellä hoitamista. Erityisesti rintarankaa ja yläkehoa avaavia harjoituksia ja niiden ohjaamista. Äänenkäytön ja rummuttamisen yhdistämistä erilaisin intentioin, tietoutta äänihygieniasta sekä paljon muuta. Nykyisille ja tuleville Äänihoitajille, työssään rauhoittavaa ääntä käyttäville ja/tai omaan transformaatioon ja kasvuun.
Olen valmistunut laulupedagogiksi vuonna 2004, ja lisäksi toimin koulutettuna shiatsuterapeuttina ja rentoutusohjaajana. Annan käyttöösi moniammatillisen osaamiseni ja kaiken tukeni. Etenemme selkeää rakennetta seuraten ja jokainen omista lähtökohdista ja tavoitteista käsin: et tarvitse minkäänlaisia ennakkotaitoja, ja koulutuksen käytyäsi sinulla on varmuutta ja osaamista monipuoliseen äänenkäyttöön ja sen ohjaamiseen muille.

Ammattimuusikkona soitan useita eri instrumentteja, ja näiden hoidollista käyttöä voidaan halutessasi sisällyttää koulutukseen. Kiinnostuneille erillinen osuus myös kiinalaisen lääketieteen ja akupisteiden perusteisiin. Koulutuspäiviin voit osallistua Tampereella (Rautatieaseman välittömässä läheisyydessä) tai tarvittaessa verkon yli.
Lisätietoa tulossa, voit halutessasi ottaa jo yhteyttä alustavan kiinnostuksen merkeissä.

Sydämellisesti tervetuloa ensimmäisen koulutusryhmän mullistavaan matkaan!

Kevään 2024 pienryhmät

60 minuutin mittaiset Drop-in tunnit hyvinvoinnille – osallistu, milloin sinulle sopii, jokainen hyvinvointihetki on oma kokonaisuutensa.

🌿 Hengitys Ja Ääni

🌿 TuoliQigong


Saavu levähtämään ja tasapainottumaan aivan omana itsenäsi, kaikki sinussa on tervetullutta.

Hengitys ja Ääni: Palautumista ja rentoutumista syvähengityksen ja hoitavan äänen äärellä. Työskentelyn suunta on kohti omaa ydintä ja tasapainoa. Piirissä toteutetut hengitys- ja ääniharjoitukset tukevat kuitenkin hermosto- ja värähtelytasolla myös ikiaikaista yhteyttä toisiin. Osallistuminen ei edellytä minkäänlaista laulukokemusta tai -rohkeutta: tutustumme äänenkäytön hoitaviin ja palauttaviin vaikutuksiin mm. lempeästi hyräillen ja kaikki harjoitukset tehdään yhdessä, kukin itselleen sopivalla tavalla. (Järjestän erikseen myös laulutekniikkaan ja esiintymiseen liittyviä kursseja)

15€

TuoliQigong: Lempeää liikettä tuoleilla istuen. TerveysQigong on perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuvaa liikemeditaatiota. Helppojen ja rauhallisten liikkeiden avulla pyritään tasapainottamaan kehomieltä ja helpottamaan elinvoiman virtausta. Liikkeessä levähtämisen lisäksi tutustumme muutamiin akupisteisiin ja itsehoidollisiin menetelmiin aina kulloisenkin käsillä olevan vuodenajan mukaan.

Qigongia voit tulla tekemään aivan tavallisessa, kiristämättömässä vaatetuksessa. Tämä sopii myös selkä- tai polvivaivoista kärsiville: emme käy lainkaan lattiatasolle.

15€

Pienryhmän kokoontuminen toteutuu, kun ilmoittautuneita ko. kerralle on vähintään neljä.

Seuraavat kokoontumiset, tervetuloa mukaan!

la 6.4 klo 13:15 Hengitys ja Ääni

pe 12.4 klo 16:30 Hengitys ja Ääni

la 13.4 klo 12 TuoliQigong

la 13.4 klo 13:15 Hengitys ja Ääni

Paikan varaaminen pienryhmä-tunnille: 🌿 🌿 https://vello.fi/nellinyman/ 🌿🌿

Hyvinvointitapahtumat kevät 2024:

su 5.5 klo 17-20 Frantsila, Hämeenkyrö. “Joogaa ja säveliä kevätillassa” Hidasta ja rauhallista yinjoogaa erilaisten soittimien säestämänä. Rumpurentoutus patjoilla makoillen ja lopuksi yhteinen teehetki. Yhteistyössä Elina Mikkonen Yoga & Beauty fb: https://fb.me/e/4m1Z0l5AK

la 27.1 klo 12:15 Sampola, Tampere. Nellin Soi hyvin -äänipiiri Ilon Valkeat -hyvinvointimesuilla

la 24.2 Shen Garden, Tampere. Täydenkuun ääni- ja rumpupiiri

ke 28.2 klo 14 ja klo 17 Äänihuone Kussa lintuset laulaa – hetki kansanlauluille

su 7.4 klo 11.30-14 Äänihuone. Yhteinen rummutushetki. https://fb.me/e/xRB1D4POG

🌿

Soi hyvin -pienryhmätunnit vaihtuvin teemoin (Äänipiiri, terveysqigong, hoitava ääni ja Sound Healing rentoutus)

Drop-in tunnit hyvinvoinnille – osallistu, milloin sinulle sopii, jokainen hyvinvointihetki on oma kokonaisuutensa. Nämä hyvinvointitunnit maaliskuulta 2024 -> Voit laittaa jo alustavaa viestiä minulle, niin olen yhteydessä ajankohtien tarkentuessa.

Soi hyvin – Hengitys ja Ääni

Soi hyvin – TuoliQigong

Soi hyvin – Sound Healing

Soi hyvin – Hengitellen

Kurssit, pienryhmät, äänityöpajat ja lauluillat päivittyvät syksyn lähestyessä.

Yhteislaulua palatsissa: 22.12.2023

https://www.museomilavida.fi/tapahtuu/yhteislaulua-palatsissa/

Joululaulajaiset Äänihuoneella: https://fb.me/e/3mHSOGZBl

🍂 🍂 🍂

Avoimet näytetunnit la 26.8.2023

klo 12-14.30 Äänihuone, Tampere 33100

Maksuton tutustumispäivä kaikille laulamisesta, äänenkäytöstä ja äänen hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneille.

12.00-13.00 Äänipiiri
13.00-13.30 Kahvitauko
13.30-14.30 Laulupiiri

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 0505396116/Nelli nelli@valtone.com

Facebook-tapahtumana: https://fb.me/e/3NLjwQqz8

🍂 🍂 🍂

Vocal Yin® -äänipiiri, hoitava ääni

Hyvinvointipainotteinen, nuoteista ja suorituksista vapaa äänipiiri kaikille oman äänen ulottuvuuksista ja mahdollisuuksista kiinnostuneille.


Vahvistamme yhteyttä kehomieleen, ääneen ja omaan ytimeen. Hengittelemme ja hyräilemme erilaisten rumpujen säestämänä, tutkimme äänimaisemien muodostamista ja laulamme yksinkertaisia, suomekielisiä mantroja. Jokainen osallistuu itselleen sopivalla tavalla, ja ohjaajan kannatellessa harjoitusta sallimme yhteisen kokemuksen toimia suuntana äänenkäytön varioinnissa.
Työskentelyn suunta on oman sisäisen liikkeen huomioimisessa, joten tämä pienryhmä sopii hengähdyshetkeksi ja huili-illaksi myös sosiaalista ja kontaktientäyteistä työtä tekeville.


Äänten vapaa virta ikiaikaisessa piirimuodostelmassa on hyvin hoitavaa.
Se voi mm

.
🤎 tukea ja tasapainottaa hermostoa
🤎
syventää kehontuntemusta
🤎
vahvistaa ääntä ja hengityselimistöä
🤎
lisätä levollisuutta
🤎
herätellä luovuutta
🤎
tuoda pitkäaikaista iloa ja tasapainoa

🍂 🍂 🍂

Syksyn syli – lauluilta pe 13.10.2023

klo 18-19.30 Kulttuuritalo Laikku, Tampere 33100

Tarinoiden ja tunnelmien lauluilta.
Musiikkipedagogi Nelli Nymanin lauluharrastajat esiintyvät syysillassa.


Tervetuloa viihtymään ja levähtämään lämminhenkiseen ja maksuttomaan tilaisuuteen!

Facebook-tapahtumana: https://fb.me/e/4VNnVUPJ8

<3 <3 <3

Kevät 2023

Vocal Yin -laulupiiri kevätkeskiviikkoisin klo 17-18:15 Suorittamisesta, arvottamisesta ja nuoteista vapaa, hyvinvointipainotteinen äänipiiri. Kehomielen huoltoa, hoitavaa ääntä ja suomenkielisiä mantroja. Tervetuloa koko toukokuuksi tai yksittäisille kerroille. Jatkamme kiinnostuksen mukaan syksyllä. Ilmoittautumiset 0505396116 / Nelli

Alkuja aroille äänille -pienryhmäintensiivit laulamisen alkeista kiinnostuneille 25.2.2023 https://fb.me/e/53FRVBnxO Tämä intensiivikurssi tarjolla pitkin vuotta, voit halutessasi kysyä/ehdottaa ajankohtia.

Hengitellen -pienryhmäintensiivit rentoutumisen ja palautumisen tueksi 24.2.2023 https://fb.me/e/2EmV6yKqf Tämä intensiivikurssi tarjolla pitkin vuotta, voit halutessasi kysyä/ehdottaa ajankohtia.

Akkain rummut – naistenpäivän rumpupiiri https://fb.me/e/3n4xxJmk7

Vocal Yin® -palautumispajat 11.3.2023 https://fb.me/e/2eLGlP0Ki

Lounaslaulut – hyvinvointipainotteinen avoin laulupiiri 3.3 ja 24.3 https://fb.me/e/3klf6iw9L

Vocal Yin® -palautumispajat

Iltapäivä itselle!

Tervetuloa levähtämään ja voimaantumaan lempeän liikkeen ja hoitavan äänen avulla.

Mitä:

Lempeää liikettä (terveysqigong)

Hengitys- ja äänenherättelyharjoituksia (oman äänen hoitavat vaikutukset)

sekä

Ohjattu rentoutus, joka muuntuu vähitellen meditatiiviseksi äänimatkaksi (erilaiset rummut, mm. tongue drum)

Tuetaan ja tasapainotetaan hermostoa ja palautumista kolmeen Vocal Yin® -menetelmän peruselementtiin tukeutumalla:

Lempeä liike, hoitava ääni ja Sound Healing -rentoutusmeditaatio


Käytän erityisesti ryhmämuotoisessa ohjaamisessa myös erilaisia rumpuja sekä kiinalaisen lääketieteen mausteita muusikkouttani ja luontaishoitajuuttani intuitiivisesti yhdistellen. Palautumispaja sisältää tasapainoisen yhdistelmän voimaannuttavia harjoituksia ja palauttavia hetkiä. Muutamia yksinkertaisia, perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen pohjaavia liikemeditaatioharjoitteita, (qigong, terveysqigong)) erityisesti juurtumista ja yin-energiaa tukemaan. Hengitys- ja ääniharjoituksia, sekä ohjatun rentoutuksen, joka muuntuu vähitellen meditatiiviseksi rumpu- ja äänimatkaksi.


Keskiössä on salliva, terapeuttinen äänenkäyttö yhdistettynä yhtä vapaaseen liikkeeseen, ja lopulta myös lepoon ja rentoutumiseen. Saat olla villi ja herkkä, purkaa ja palautua.
Löydät jälleen käyttöösi Ikioman Äänesi. Sen saman ja täydellisen, joka sinulla on ollut ilmaisun välineenä ensimmäisestä parkaisustasi lähtien.

”Kiitos Nelli❤️ Mä sain mun kropan takaisin. Pää oli ollut irti kropasta ihan liian kauan. Se, että päästä tulee jotain ääntä, sai mut tajuamaan, että olen olemassa.
Kun tein ääniä muiden kanssa koin jotakin, mitä en edes muistanut kaipaavani.”

Kenelle:

Tämä elävöittävä palautumispaja sopii jokaiselle, osallistuminen ei edellytä liikunnallista tai laulullista taustaa. Hemmottelemme itseämme helpoilla hermostoa ja yin-energiaa tukevilla liikkeillä, joihin yhdistämme syvähengitystä ja äänenkäyttöä.

Kutsumme omaa ääntä esiin pehmein hyräilyin ja hyminöin. Ehkä juuri niin on hyvä, ehkä meissä nousee halu tuottaa myös voimakkaampaa ääntä. Jokainen osallistuu itselleen sopivalla tavalla, ja ohjaajan kannatellessa harjoitusta, sallimme myös yhteisen kokemuksen toimia suuntana äänenkäytön varioinnissa.

Työskentelyn suunta on kohti omaa ydintä ja tasapainoa. Piirissä toteutetut hengitys- ja ääniharjoitukset tukevat kuitenkin hermosto- ja värähtelytasolla myös ikiaikaista yhteyttä toisiin.


Saavu levähtämään ja tasapainottumaan aivan omana itsenäsi, kaikki sinussa on tervetullutta.


Saat varmuutta ja uutta näkökulmaa äänenkäyttöön. Löydät äänestäsi Ystävän, jonka kanssa tunnustella kuulumisia, hullutella villisti, sekä levollistaa oloa turvallisella ja ikiaikaisella tavalla.

Palautumispajan ohjaaja Nelli Nyman on rakastettu tamperelainen laulupedagogi ja shiatsuterapeutti. Läsnäoleva ja kiireetön kosketus sekä kiinalainen lääketiede meridiaaneineen on shiatsun ydintä, lisäksi Nelli on pitkän linjan taiji- ja qigongharjoittaja. Hän työskentelee ääni- ja palautumisohjaajana eri menetelmiä yhdistellen, ja mukana on oman äänen (Voice Healing ja Healing Voice) lisäksi usein erilaisia rumpuja Tongue Drumista kotimaisiin poronnahkarumpuihin ja djembeihin.
Nelli on luonut monipuolisesta osaamisestaan perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen, liikemeditaatioon ja äänen värähteisiin perustuvan

Vocal Yin® -menetelmän, jonka avulla on mahdollista saavuttaa omassa äänessä ja omalla äänellä levähtäminen.

Seuraava

Vocal Yin® -palautumispaja
la 11.3.2023 klo 14-17
Satakunnankatu 28 B Tampere
osallistumismaksu: 49€
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: nelli@valtone.com

Varmistat paikkasi osallistumismaksulla. Saat ilmoittautumisen yhteydessä maksu- ja peruutustiedot, sekä ohjeet palautumispajaan osallistumista varten. Käytettävissäsi loppurentoutusta varten mm. joogamattoja ja vilttejä.

Kurssien ja pienryhmien lisäksi myös yksilöohjausta

äänenkäytön ja rentoutumisen saralla.

 


 

Tasapainottava TerveysQigong ja tuoliqigong levollistaa oloa helpon liikemeditaation, liikkeessä levähtämisen avulla. Tuoliqigong sopii harrastukseksi myös esimerkiksi polvihaasteiden kanssa eläville. Tervetuloa kokeilemaan!