Breath in.  Hold.  Hum.

 

Lapsuudenkotini ämyreistä raikui niin Beatlesia kuin Beethoveniakin, joten ehkäpä siksi olen itsekin päätynyt opiskelemaan ja esittämään hyvin monenlaista musiikkia. Laulan, soitan ja tanssin, pienissä määrin syntyy myös omia kappaleita.
Olen työskennellyt opettajana jo parinkymmenen vuoden ajan, edelleen nöyrällä ihmetyksellä ja roihuavalla intohimolla. Omakohtaiset kokemukset sekä oppilailta saamani palaute ovat saaneet minut tiedostamaan yhä vahvemmin musiikin ja laulamisen hyvinvointivaikutukset. Syvähengitys ja kehotietoisuus on tehokas keino palautua ja purkaa stressin vaikutuksia, lihaskireyksiä ja unettomuutta. Jos ja kun tähän kehollisuuteen voi vielä yhdistää musiikkia, lyriikoita ja äänenkäyttöä, on käsillä voimaannuttava harrastus vailla vertaa!

 

“Nelli on opettaja, jonka tunneille haluaa palata pitkänkin tauon jälkeen! Hän osaa opettaa ja ohjata lempeästi ja edistystä tapahtuu joka tunnilla. Nelli on helposti lähestyttävä, avoin ja sydämellinen ihminen. Tunneilla ei myöskään turhaan jäykistellä, vaan Nellin rento asenne tarttuu ja koskaan ei tarvitse jännittää.” – Henriikka –

 

 

”Upea tilaisuus, kiitos! Sen lisäksi, että saat ihmiset soimaan, saat heidät myös säteilemään!” 

Spontaani, kirjallinen yleisöpalaute facebook-sivulle oppilaiden kanssa järjestämästäni lauluillasta – 

 

 

Äänenkäyttö on hyvin henkilökohtainen ja hauras osa-alue, ja toiveenani on luoda jokaiseen hetkeen turvallinen ilmapiiri, jossa pienet ja suuret kokeilut ovat mahdollisia ja tervetulleita. Kannustava, kuunteleva ja kunnioittava ote on työssäni avainasemassa – innostun ja innostan!

Rohkea, rennosta ja joustavasta kehomielestä lähtevä ilmaisu saa aikaan tarkoituksenmukaisia ja ergonomisia lihastoimintoja. Tämä taas aikaansaa vapaata ja sävykästä sointia puhe- ja lauluääneen.
Oppijalähtöisyys tarkoittaa myös yksilöityjä ja luovia ääniharjoituksia kulloisenkin genren, työstettävän kappaleen sekä päivän laulukunnon mukaan. Jokaisella tunnilla pyritään vahvistamaan ja monipuolistamaan sekä laulutekniikkaa että tunneilmaisua. Toisinaan tämä tarkoittaa jonkin jo osatun kirkastumista ja pieniä eteenpäin nytkähdyksiä, toisinaan valtavia oivalluksia.

Säestän sujuvasti ja autan laulajia myös esimerkiksi teatterista saapuneen musikaalin audition materiaalin kanssa. Lisäksi osa asiakkaistani työstää kanssani myös itse säveltämiään kappaleita, musiikillisesti ja/tai lauluteknisesti.

 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

 

Rentoutuminen, Shiatsu, Sound Healing

Kiinnostuin äänenkäytön lisäksi varsinaisesta kehotyöskentelystä ja opiskelin shiatsuterapeutiksi. Shiatsussa kiehtoo lajin läsnäoleva ja rauhallinen luonne; hyvää vastapainoa vauhdikkaammalle otteelleni laulajana ja opettajana. Lisäksi tarjoan uniikkeja äänirentoutuksia mm. erilaisia lempeä-äänisiä rumpuja soittaen. Sound Healing, Voice Healing ja Shiatsu: www.aanihuone.fi 

 

Levähdä äänessäsi, levähdä äänelläsi!

Voit halutessasi tutustua kanssani myös oman äänesi parantavaan voimaan. Healing Voice vapauttaa hoitavaa värähtelyä koko kehoosi ja tasapainottaa hermostoa. Saamani asiakaspalautteen mukaan syvähengitys, hyräileminen ja laulaminen voi elinvoimaisuuden lisääntymisen lisäksi tuoda helpotusta mm. unettomuuteen sekä stressi- ja lihasperäiseen tinnitukseen.

Salliva, läsnäolosta syntyvä ääni ja liike voi tuoda lisäksi hahmoa ja helpotusta asioihin, joita on hankalaa tai tarpeetontakin sanoittaa.

Oma ääni ja äänenkäyttö on oiva keino tunnetyöskentelyyn.

Ääni, ystäväni

Poimintoja esittävän taiteen työtehtävistä:

Teatteritöitä:

Evita (ensamble) Tampereen Työväen Teatteri

Annie (Boylan sisters, ensamble) Tampere-talo

Opettaja yllättää (Siiri Lintula) Lisäksi musiikkinäytelmän laulujen
 sanoituksia ja sävellyksiä. Nokian Työväen Teatteri

Fanny ja Alexander (avustaja, “iltanäyttelijä”) Tampereen Työväen Teatteri

The Sound of Music (Sisar Sophia, understudy: Maria) Tampere-talo

Pieni Kauhukauppa (Audrey) Tampereen Komediateatteri

Viiden pennin oopperan kummitus (Pristine) Tampereen Komediateatteri

Ilmattaren tyttäret (Aino) PIRAM

Sopraanosolistin osa seuraavissa kuoro- ja orkesteriteoksissa:

W.A.Mozart: Requiem (OAMK/Festivo)

G.B.Pergolesi: Stabat Mater (Suomusssalmen musiikkijuhlat)

R.Schumann: Der Rose Pilgefart (PIRAMK)

Juho Silvennoinen: Mater Nostra (Nuori Soi-orkesteri)

J. S. Bach: Johannes-passio (Hetan Musiikkipäivät, Angervo)

G. Faure: Requiem (PIRAMK)

Tim Ferchen: Forever and a day (Lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemble)

Sam Sihvo: Jääkärin morsian (Pohjan Miehet, Suupohjan puhallinorkesteri)

Jonne Valtonen: Näkymätön lapsi (Tampere Filharmonia, Rouvali)

Lisäksi erilaisia esiintymisiä kevyen musiikin saralla, studiotyöskentelyä, sävellys- ja sanoitustöitä, oopperakuorossa laulamista, lautakunta- ja laulukilpailun tuomaristossa työskentelemistä, yhteislaulutilaisuuksien vetämistä ja säestämistä, äänipiirien ohjaamista jne.