Ääni, ystäväni

Hengitä sisään, hyräile ulos.

Toimin laulunopettajan työn lisäksi rentoutus- ja hengitysohjaajana sekä shiatsuhoitajana. Toiveenani on auttaa ihmisiä tunnistamaan oma ääni voimavarana, ja lähestymiskulmani hengittämisen ja äänenkäytön ohjaamiseen on holistinen ja moniammatillinen.

 

Lapsuudenkotini ämyreistä raikui niin Beatlesia kuin Beethoveniakin, joten ehkäpä siksi olen itsekin päätynyt opiskelemaan ja esittämään hyvin monenlaista musiikkia. Laulan, soitan ja tanssin, pienissä määrin syntyy myös omia kappaleita.
Olen työskennellyt laulunopettajana jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan, edelleen nöyrällä ihmetyksellä ja roihuavalla intohimolla. Omakohtaiset kokemukset sekä oppilailta saamani palaute ovat saaneet minut tiedostamaan yhä vahvemmin musiikin ja laulamisen hyvinvointivaikutukset. Syvähengitys, kehotietoisuus sekä oman äänen värähteet ovat lempeä keino palautua ja purkaa stressin vaikutuksia, lihaskireyksiä ja unettomuutta. Jos ja kun tähän kehollisuuteen voi vielä yhdistää musiikkia ja lyriikoita, on käsillä voimaannuttava harrastus vailla vertaa!

“Nelli on opettaja, jonka tunneille haluaa palata pitkänkin tauon jälkeen! Hän osaa opettaa ja ohjata lempeästi ja edistystä tapahtuu joka tunnilla. Nelli on helposti lähestyttävä, avoin ja sydämellinen ihminen. Tunneilla ei myöskään turhaan jäykistellä, vaan Nellin rento asenne tarttuu ja koskaan ei tarvitse jännittää.” – Henriikka –

”Upea tilaisuus, kiitos! Sen lisäksi, että saat ihmiset soimaan, saat heidät myös säteilemään!” 

Spontaani, kirjallinen yleisöpalaute facebook-sivulle oppilaiden kanssa järjestämästäni lauluillasta – 

                  Lisää kokemuksia ja asiakaspalautetta löydät täältä:https://www.facebook.com/soihyvin.fi/reviews

Äänenkäyttö on hyvin henkilökohtainen ja hauras osa-alue, ja toiveenani on luoda jokaiseen hetkeen turvallinen ilmapiiri, jossa pienet ja suuret kokeilut ovat mahdollisia ja tervetulleita. Kannustava, kuunteleva ja kunnioittava ote on työssäni avainasemassa – innostun ja innostan!

Rohkea, rennosta ja joustavasta kehomielestä lähtevä ilmaisu saa aikaan tarkoituksenmukaisia ja ergonomisia lihastoimintoja. Tämä taas aikaansaa vapaata ja sävykästä sointia puhe- ja lauluääneen. Kun antaudut tarinoille, tunnelmille ja tuntemuksille, kehomieli antaa sinulle kaiken tarvitsemasi ja ääni pääsee ilmaisemaan tunteitasi, sinua.

Oppijalähtöisyys tarkoittaa ohjauksessani myös yksilöityjä ja luovia ääniharjoituksia kulloisenkin genren, työstettävän kappaleen sekä päivän laulukunnon mukaan. Jokaisella tunnilla pyritään vahvistamaan ja monipuolistamaan sekä laulutekniikkaa että tunneilmaisua. Toisinaan tämä tarkoittaa jonkin jo osatun kirkastumista ja pieniä eteenpäin nytkähdyksiä, toisinaan valtavia oivalluksia.

Säestän sujuvasti ja autan laulajia myös esimerkiksi teatterista saapuneen musikaalin audition materiaalin kanssa. Lisäksi osa asiakkaistani työstää kanssani myös itse säveltämiään kappaleita, musiikillisesti ja/tai lauluteknisesti.

🌿

Koulutettuna ja kokeneena laulupedagogina ohjaan turvallisesti ja vastuullisesti myös mahdollisten ääniongelmien kanssa. Jos siis äänesi käheytyy tai ilma tuntuu loppuvan kesken puheen, tavataan livenä tai verkon yli, ja lähdetään työskentelemään asian kanssa.

Laulutuntien lisäksi olet lämpimästi tervetullut työstämään äänenkäyttöön ja esiintymiseen liittyvien jännitysten ja haitallisten uskomusten purkamista. Tämä voi edetä myöhemmin laulullisempaankin suuntaan, mutta se ei ole ollenkaan välttämätöntä.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Rentoutuminen, Shiatsu, Sound Healing ja Hoitava ääni

Kiinnostuin äänenkäytön lisäksi varsinaisesta kehotyöskentelystä ja opiskelin shiatsuterapeutiksi. Shiatsussa kiehtoo perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja vanhojen viisausperinteiden lisäksi lajin läsnäoleva ja rauhallinen luonne; hyvää vastapainoa vauhdikkaammalle otteelleni laulajana ja opettajana.

Tarjoan myös uniikkeja äänirentoutuksia sekä aistirentoutuksia mm. erilaisia lempeä-äänisiä rumpuja soittaen.

Hengitysohjaus, Sound Healing, Voice Healing, Qigong ja Shiatsu: Ajanvaraus nelli@valtone.com 

 

Vocal Yin® –

Levähdä äänessäsi, levähdä äänelläsi!

Voit halutessasi tutustua kanssani myös oman äänesi hoitavaan ja parantavaan voimaan. Äänenkäyttö vapauttaa hoitavaa värähtelyä koko kehoosi ja tasapainottaa hermostoa. Hyräileminen ja melodioiden tapaileminen on ikiaikainen osa ihmisyyttä, myös täällä pohjoisessa. Tämä luonnollinen ja turvallinen itsehoitomenetelmä on unohtunut meiltä hetkeksi, mutta on löydettävissä jälleen ihan jokaisen käyttöön. Pienet lapset ilmaisevat erilaisin ääntein niin mielihyvää kuin harmistumistakin, ja tuo kaikki on yhä meissä.

Saamani asiakaspalautteen mukaan syvähengitys, hyräileminen ja laulaminen voi elinvoimaisuuden lisääntymisen lisäksi tuoda helpotusta mm. unettomuuteen sekä stressi- ja lihasperäiseen tinnitukseen.

Salliva, läsnäolosta syntyvä ääni ja liike voi tuoda lisäksi hahmoa ja helpotusta asioihin, joita on hankalaa tai tarpeetontakin sanoittaa. Hyräileminen, hyminöinti ja laulaminen pidentää uloshengitystä, saa aikaan palautumisvasteen ja aktivoi parasympaattisen hermoston. Nenähengitys ja hyräileminen vaikuttavat suotuisasti myös kaasujenvaihtoon, lisäten mm. antibakteerisia ominaisuuksia sisältävän typpioksidin muodostumista. 

Oma ääni ja äänenkäyttö on oiva keino kehotietoisuuden ja läsnäolon syvenemiseen sekä tunnetyöskentelyyn.

Hoitava ääni ja Healing Voice: Yksilöohjaus ja pienryhmät.

“Kiitos, Nelli. Mulle on löytyny ääneen tutustumisen jälkeen luonnollinen unilääke ja stressinhallinta työkalu <3”

Laulajana.

Poimintoja esittävän taiteen työtehtävistä.

Olen esiintynyt laajalti musikaaleissa sekä klassisen musiikin oratorio- ja orkesteriproduktioissa. Opetus- ja ohjaustyön ohella esiinnyn tällä hetkellä pääasiassa duo-kokoonpanolla tai itseäni säestäen muutaman kerran kuukaudessa. Esiintymiset ovat usein yksityistilaisuuksia, kuten erilaisia kodin juhlia tai yritystilaisuuksia, toisinaan myös kaikille avoimia messutapahtumia jne.

Teatteritöitä:

Evita (ensamble) Tampereen Työväen Teatteri

Annie (Boylan sisters, ensamble) Tampere-talo

Opettaja yllättää (Siiri Lintula) Lisäksi musiikkinäytelmän laulujen
 sanoituksia ja sävellyksiä. Nokian Työväen Teatteri

Fanny ja Alexander (avustaja, “iltanäyttelijä”) Tampereen Työväen Teatteri

The Sound of Music (Sisar Sophia, understudy: Maria) Tampere-talo

Pieni Kauhukauppa (Audrey) Tampereen Komediateatteri

Viiden pennin oopperan kummitus (Pristine) Tampereen Komediateatteri

Ilmattaren tyttäret (Aino) PIRAM

Sopraanosolistin osa seuraavissa kuoro- ja orkesteriteoksissa:

W.A.Mozart: Requiem (OAMK/Festivo)

G.B.Pergolesi: Stabat Mater (Suomusssalmen musiikkijuhlat)

R.Schumann: Der Rose Pilgefart (PIRAMK)

Juho Silvennoinen: Mater Nostra (Nuori Soi-orkesteri)

J. S. Bach: Johannes-passio (Hetan Musiikkipäivät, Angervo)

G. Faure: Requiem (PIRAMK)

Tim Ferchen: Forever and a day (Lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemble)

Sam Sihvo: Jääkärin morsian (Pohjan Miehet, Suupohjan puhallinorkesteri)

Jonne Valtonen: Näkymätön lapsi (Tampere Filharmonia, Rouvali)

Lisäksi erilaisia esiintymisiä kevyen musiikin saralla, studiotyöskentelyä, sävellys- ja sanoitustöitä, oopperakuorossa laulamista, lautakunta- ja laulukilpailun tuomaristossa työskentelemistä, yhteislaulutilaisuuksien vetämistä ja säestämistä, äänipiirien ohjaamista jne.